Kritéria projektu „Matematický jarmark Českobrodska“

Organizuje Pracovní skupina pro matematickou gramotnost pro všechny základní školy na území ORP Český Brod. 

Podmínkou účasti na jarmarku je vytvoření 

  1. matematické aktivity pro ostatní týmy
  2. ukázku výrobku/ů, který by váš tým na jarmarku prodával

Učitelé/učitelky mohou třídy přihlásit nejpozději do 15. 4. 2021 (12:00 hod.) ZDE

Odevzdání vašich nápadů a jejich zpracování dle zadání očekáváme do 15. 5. 2021

Termín začátku jarmarku bude upřesněn. 

Ad 1) U matematické aktivity stanovte její náročnost (složitost) a pro které ročníky je vhodná. Zkuste aktivitu vymyslet tak, aby byla realizovatelná jak naživo, tak online…

  • může to být hlavolam, logická nebo jiná úloha, rébus, matematická hříčka, geometrické hrátky, hry s prostorovou představivostí….
  • týmy z 2. stupně připraví aktivitu ve dvou variantách – lehčí pro 1. stupeň, těžší pro druhostupňové týmy (může jít o stejný úkol, jen upravené zadání, např.)

Podrobnosti zadání, inspirace – ZDE

Ad 2) Výrobky jsou zcela na vašem týmu a vašich možnostech. Nejprve je potřeba vyrobit či popsat výsledný produkt/produkty. Ostatní si je budou nejprve rezervovat a následně vyrobíte nebo dodáte počet kusů podle vašich možností.  

  • může to být nějaká dobrota, něco, co rádi vyrábíte třeba na vaše jarmarky, něco, co mělo úspěch, nebo třeba i nějaký zážitek, který je váš tým ochotný připravit
  • nemusí to být jen jeden druh výrobku/produktu, ale maximálně 3 druhy
  • podmínkou je, aby výrobek/produkt byl opravdu váš (nechceme, abyste nakoupili v obchodě pytlíky bonbónů, které pak budete prodávat ostatním týmům)
  • galerie výrobků/produktů bude přístupná všem týmům, které si je budou moci rezervovat do doby konání jarmarku (naživo) nebo ukončení matematických aktivit online

Kredit získáte, pokud: 

  1. vytvoříte matematickou aktivitu
  2. zvládnete vyřešit matematickou aktivitu jiného týmu
  3. prodáte (za kredity) svoje výrobky jiným týmům

Za tyto získané kredity si můžete rezervovat nabízené produkty od ostatních týmů. Předání bude záviset na aktuální epidemiologické situaci (buď naživo přímo na jarmarku, nebo po dohodě s výrobci individuálně). Pokud máte jakékoliv dotazy, obraťte se prosím na zástupce Pracovní skupiny na vaší škole.

Realizační tým projektu Sdílené radosti a strasti škol

 - 
English
 - 
en
German
 - 
de
Ukrainian
 - 
uk
Czech
 - 
cs